OPET SE IZGUBIO

Ibis Nova i dalje luta, padaju prijedlozi ‘Ukrcajte ćelavog blesana na trajekt za Italiju‘

Nakon Paklenice je odletio prema Hercegovini, a očito se i dalje kreće prema istoku, umjesto zapadu

Nova

 Matija Djanjesic/Cropix

Ćelavi ibis prvih dana bio je velika novost - rijetka ptica koja je zalutala u našu zemlju. No, onda se Nova, kako mu je ime, počeo gubiti. Letio je ovamo-onamo, pa se potom vratio na Grobnik, gdje je prvi put i primijećen. Kad je odletio svi smo se ponadali da je konačno krenuo u dobrom smjeru, no opet se izgubio. Krenuo je, pogrešno, na jug.

- Prošao je opet uz Velebit i došao do - Nacionalnog parka Paklenica. Želimo mu da sretno pronađe put prema zapadu preko kopna pa do Italije - objavili su stručnjaci iz udruge BIOM.

Ivan Budinski je savjetnik za zaštitu prirode i ornitolog toj udruzi pojasnio je kako ibis Izbjegava letjeti preko mora i zato nikako da shvati da se mora još vraćati na zapad. Rekao je kako je tijekom jučerašnjeg dana primijećen u Hercegovini te da leti u smjeru istoka.

Na njihovu objavu na Facebooku bilo je mnogo komentara. Dok su neki izražavali brigu, drugi su bili kreativniji. Pao je i nadimak 'ćelavi blesan', kao i ideja da ga se ukrca na trajekt za Italiju, kako bi konačno došao do svog odredišta - Toskane, koja je njegovo zimsko hranilište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:54