TKO BI IM ODOLIO?

Imate loš dan? Evo preslatkih fotografija vjeverica koje će ga sasvim sigurno uljepšati!

Ima onih koji su uredili malo selo za njih, puno različitih sadržaja, a onda satima s fotoaparatom čekali da se glodavci pojave
 Mediadrumimages/ Geert Weggen/Media Drum World/Profimedia

Iako mnogi ne vole glodavce, to se ne odnosi na vjeverice. Je li to zbog njihovog kitnjastog repa, zbog načina na koji se drže ili slatkih malih šapa, ne znamo, no malotko vjeverice ne smatra simpatičnim stvorenjima. Dok neke njihove rođake izbjegavaju u širokom luku, mnogi rado brinu o vjevericama koje im dolaze u dvorište, ostavljajući im hranu i vodu. Drugi se s njima sprijatelje, pa im malci bez straha prilaze.

Ima onih koji su u dvorištima uredili pravo malo selo za njih, puno različitih sadržaja, a onda satima s fotoaparatom čekali da se glodavci pojave i prouče što je novo. Tako su nastale neke od ovih fotografija. Pošto je riječ o divljim životinjama, znamo da nije riječ o poziranju.

Neke od fotografija nastale su na drugim mjestima - u polju ili šumi. Glodavci tada uopće nisu bili svjesni ljudi koji ih izdaleka snimaju, a rezultati variraju. Ona vjeverica koja stoji u špagi između dva suncokreta djeluje kao savršena slika za neki internetski meme, dok su druge slike samo neopisivo slatke.

image
Mediadrumimages/ Geert Weggen/Media Drum World/Profimedia
image
Tony Quinn/Alamy/Alamy/Profimedia
image
Geert Weggenmediadrumworld.com/@/Media Drum World/Profimedia
image
@davidwhitewildlife/mediadrumwor/Media Drum World/Profimedia
image
Andrew Fusek Peters/Swns/Swns/Profimedia
image
Tony Quinn/Alamy/Alamy/Profimedia
image
Tony Quinn/Alamy/Alamy/Profimedia
image
Geert Weggen/Swns/Swns/Profimedia

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:25