NEVOLJE

Influencerica udomila mačku, a sad razmišlja o tome da tuži sklonište zbog prevare

Iz azila su objasnili su da iznos koji je žena platila za mačku nema nikakve veze s pasminom
 TikTok Screenshot

Obično, nakon što udomimo životinju iz skloništa, na svojim društvenim mrežama podijelimo fotografije sa svojim novim čupavim članom obitelji. Jedino što nas u tim trenucima muči jest kako to stvorenje naviknuti na novosti u životu - bilo da se radi o odlasku na toalet, mjestu gdje spava, hodanju na povodcu...

No, jedna je influencerica imala posve drugačiji problem nakon što se iz skloništa doma vratila s mačkom. Odlučila je tužiti sklonište jer su joj, kako tvrdi, naplatili 800 funti (900 eura) za mačku koju je odlučila udomiti. Ne bi njoj to bio problem platiti, ali ju je uzrujalo što su joj rekli da je riječ je veoma rijetkoj mački.

Influcencerici Chloe Mitchell na to su pozornost skrenuli njeni pratitelji, rekavši joj da im mačka izgleda posve obično, premda se ona hvalila posebnom pasminom. Njoj su u skloništu, kaže, rekli da je to peta generacija Savannah mačke, koja je veoma rijetka. Cijena te mačke se inače kreće između 1200 i 7000 funti, tako da je Chloe bila uvjerena da je dobro prošla. Potom su joj pratitelji probudili sumnju, pa je odlučila uzorak poslati na DNK testiranje i, ako se pokaže da je riječ o običnoj mački, tužiti sklonište. Potom se predomislila, pa je u zadnjoj objavi rekla da još razmišlja o svemu tome. Odluku o tome što će učiniti donijeti će nakon što dobije rezultate DNK testa.

Iz skloništa Noah Project, odakle je maca došla, objasnili su da iznos koji je influencerica platila za mačku nema nikakve veze s pasminom, nego s činjenicom da je cijelo leglo u kojem je bila njena maca bilo bolesno, pa ih je trebalo liječiti i hraniti posebnom, skupom hranom. Zbog toga je svako mače bilo skupo.

- Sve naše životinje napuštaju sklonište kastrirane, cijepljene i mikročipirane. To košta. Nitko od nas ne zarađuje na životinjama i sve što se uprihoduje, ulaže se u sklonište - rekla je voditeljica skloništa Mashele Garrett-Arndt za Sun, dodavši da Chloe nije govorila istinu.

- Iskreno, uzrujana sam jer ona ne samo da je lagala, nego i zarađuje na ovome - dodala je.

Naime, video u kojem je influencerica objavila što se navodno dogodilo (i u kojem se uz to šminka, a mačka sjedi uz naizgled otvoren prozor, nezaštićen mrežom) pogledan je više od 280 tisuća puta.

@chloevmitchell Replying to @abigailcl1325 I need help guys. What shall I do? (Also, any laywers interested??) ?? #cat #rescuecat #fypシ #sheltercat #pets #petsoftiktok #foryou #adoptdontshop ♬ Moonlight - Villano
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:28