NEVJEROJATNO

Istinita priča iz domaćeg ZOO: Kujica i lavica su dijelile kavez i slobodno se igrale

Zvuči nevjerojatno iz današnje perspektive, no dvije životinje su slobodno jurcale puteljcima Vrta


 

 ZOO Zagreb

U jednoj od grupa na Facebooku pojavila se ovih dana zgodna fotografija s objavom. Snimio ju je 1937. godine jedan gospodin, a čovjek koji je priču objavio napisao je kako je te godine maleni lav slobodno šetao Maksimirom uz svoju dojilju - jednu kujicu! Lavica ga, kako stoji u objavi, nije htjela dojiti, pa je druga životinja preuzela njen ‘posao‘. Dvojac je bio nerazdvojan,

Priča je točna, kažu nam iz ZOO vrta, a upućuju nas na tekst koji je Jutarnji list objavio 1930. godine. U njemu je objašnjena ljubav između lavice i kujice Fide. Njih dvije su čak i spavale u istom kavezu, a često se van njega znale igrati. Zvuči nevjerojatno iz današnje perspektive, no dvije životinje su slobodno jurcale puteljcima ZOO vrta, a pritom su znale izazvati pravu paniku, jer nisu svi znali da je lavica poslušna i mirna, nego su je vidjeli kao divlju zvijer.

Od kujice je ova velika mačka naučila da se maženje super, pa je prilazila posjetiteljima i namještala se kako bi je netko češkao. Pošto ju je na neki način Fida odgojila, vjerojatno je mislila da je pas, pa se tako i ponašala.

image


ZOO Zagreb
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:30