ZAVRŠENA AKCIJA

Iz Dumovca ponosno objavili: ‘I druga je lija dolijala! Nažalost, ni ona nije posve zdrava...‘

Zbog ovih su životinja hvatači prije dva dana u Dubravi postavili lovke
 Azil Dumovec

- I druga je pala! Za njezino dobro. Već je na liječenju u oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba - objavili su iz azila u Dumovcu, iza čijih je hvatača akcija lova na lisice. Radi se o humanom lovu, koji se odvio uz pomoć lovki. Ovim ljupkim životinjama nisu htjeli naškoditi, dapače, ideja je bila pomoći im.

Građani su krajem prošloga tjedna dojavljivali da u nezavršenom dijelu Kulturnog centra Dubrava viđaju dvije mlade lisice. Zbog toga su hvatači prije dva dana tamo postavili lovke. Jedna je lisica ulovljena istog dana, pa je prebačena u ZOO vrt. Veterinar je potvrdio ono što su svi sumnjali - lija je bolesna i to od šuge. Ta vrsta nije opasna za ljude, ali oslabljuje ovo maleno stvorenje, i zbog toga ona više nije bila u stanju loviti. Nije imala izbora nego doći blizu ljudima, gdje je lakše doći do hrane.

- Danas se u zamci konačno našla druga. Obje su lisice zaražene šugom, pa im ova naša akcija donosi liječenje te povratak u prirodu nakon oporavka. Hvala građanima koji su s nama surađivali proteklih tjedan dana kako bismo pomogli mladim lisicama - objavili su iz Dumovca.

image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 00:27