MONSTRUM

Izviđačice su se brčkale u plićaku, idila je nestala u sekundi: ‘Mislila sam da je ovo dan kada ću umrijeti...‘

Kupale su se u jezeru gdje to nije zabranjeno, iako je poznato da tamo žive ovi veliki gmazovi
 /Screenshot Youtube

Slika je lijepa: mladi izviđači plivaju u jezeru, u sklopu svojeg kampiranja. No, slika se promijenila u sekundi kad su se susreli s - aligatorom koji je bio dugačak gotovo 4,5 metra.

Riječ je o grupi izviđačica koje su prošlog tjedna boravile u teksaškom Huntsville State Parku . Na kupanje su otišle u jezero Raven, za koje je poznato po tome da je dom aligatorima, ali je u njemu ipak dozvoljeno kupanje. Sve je bilo idealno dok voditeljica grupe Nichole Glenn nije vidjela gmaza. Najprije je mislila da je to komad debla u vodi, no onda se počeo micati, pa je shvatila o čemu se radi.

Brzo se skočila u vodu i postavila se između djevojaka i životinje. Odmah su dotrčali i neki roditelji, a djevojke su, videći što im se One približava, počele vrištati.

- Mislila sam da je to dan kada ću umrijeti - rekla je Ava Miller (11), piše Daily Mail.

Njena prijateljica Erin White skočila je u vodu i krenula za drugima, ne shvaćajući tko im je došao u blizinu.

- Bila sam dovoljno bluzu da me ozlijedi, a nisam ni znala da je tamo - rekla je.

Velika životinja se zapetljala u uže, pa je na tom području ostala duže od sat vremena. Čim su dobili obavijest o susretu, zaposlenici parka su zamolili ljude da odu i zatvorili kupalište do kraja dana.

U Državnom parku Huntsville nije zabranjeno kupanje, iako je park poznat po tome što na njihovoj službenoj web stranici piše da imaju ‘aligatore koji žive u parku‘. Državna agencija jednom je uklonila aligatore iz parka, ali nije odlučila treba li to učiniti i sada. U svakom slučaju, u parku stoje znakovi upozorenja ljudima da se drže dalje od gmazova koji tamo žive.

Nakon uzbudljivog iskustva, izviđački odred ima pomiješane osjećaje o kupanju u jezeru. Glenn je rekla da se više nikada neće kupati u jezeru.

- Vjerojatno bih se trebala više usredotočiti na svoju okolinu - uvjerena je White.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 07:16