Westminster Kennel

Je li ovo zaista najljepši pas na svijetu? To ne znamo, ali pobijedio je na izboru za miss

Pekinezer Wasabi star je tri godine, a pobjedu je proslavio sočnim odreskom
 Timothy A. Clary

Kažu da je ljepota u oku promatrača, no kad je riječ o izborima za miss, većina se slaže da je određena osoba zaista prekrasna. Kad se radi o psima, još je teže donijeti odluku koji je zaista najljepši, tako da sudcima na tim natjecanjima nipošto nije lako odabrati pobjednika. Gledaju se neke opće stvari - recimo, pošto je riječ samo o čistokrvnim psima, traži se da budu u skladu sa standardom pasmine. No, za pobjedu je potreban faktor X, ono nešto posebno što pas jednostavno ima ili nema.

Pekinezer Wasabi proglašen je apsolutnim pobjednikom jednog takvog natjecanja - 145. izdanja najvećeg i najcjenjenijeg svjetskog natjecanja ljepote za pse - Westminster Kennel Club Dog Show, koje je održano na imanju Lyndhurst u gradu TarryTown u američkoj saveznoj državi New York. Wasabijev vodič David Fitzpatrick i pas sa senzacionalnom dlakom i impresivnom sposobnošću dodirivanja vrha nosa jezikom prošetali su samouvjereno pred sudcima. Nažalost, ne i pred gledateljima, jer njih zbog pandemije nije bilo.

image
Timothy A. Clary

Wasabi je star tri godine, a njegov vlasnik smatra kako je pobijedio ne samo zato što se uklapa u standarde pasmine, nego i zbog svog karaktera. Maleni je pravi šoumen, sve je dobro napravio, a uz to ima ono nešto što ga, smatra Fitzpatrick, razlikuje od drugih pretendenata za titulu najljepšeg. Pobjedu su njih dvojica proslavili - vlasnik uz čašu šampanjca, ljepotan uz fini odrezak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:26