KREATIVAC

Jelen nogometaš uspio je zabiti gol! Pritom nije koristio papke, nego neki drugi dio tijela

Nisu ga omeli ni kišica ni promatrači, jer se posvetio svom cilju. Plava lopta ga je posve opčinila
Ilsutracija
 Chuck Eckert/Alamy/Alamy/Profimedia

Neke životinje vole uživati u zabavi koju inače smatramo isključivo ljudskom. Recimo, mnoge se vole igrati loptom. Nisu to samo kućni ljubimci, već često i životinje u utočištima, poput krava i svinja, znaju juriti za loptom po livadi. Pritom izgledaju urnebesno smiješno, no čini se kako se dobro zabavljaju.

Na čari lopte nisu imune ni divlje životinje, koje ne žive s ljudima i takav im predmet nije poznat. Vrlo je vjerojatno da nisu gledajući ljude shvatile što bi s tom loptom trebalo raditi, nego su to same zaključile. Tako je ovaj jelen, dok ga njegov prijatelj promatra sa strane igrališta i ne sudjeluje u njegovoj radosti, odlučio da će se igrati loptom. Nogama mu je to bilo malo teško, pa je okruglu stvarčicu naganjao rogovima. Treba se snaći s onim što se ima, zar ne?

Osoba koja ga je snimala očito nije bila daleko, jer ju je jelen primijetio i nakratko zastao s igrom, kao da se zbunio. No, čar lopte je bio jači, pa je nastavio igru. Ni blaga kišica, ni promatrači ga nisu nastavili da postigne gol. Zanimljivo je da je, kad je lopta završila u golu, izgubio interes za nastavak igre. Kao da želi reći da je pobijedio, postigao svoj cilj, pa više nema zbog čega ganjati loptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:20