TUŽNO

Jeste li znali da su u ovih sedam slavnih filmova nastradale stotine životinja?

Prvi od njih snimljen je 1959., kad se nije baš vodilo računa o tome, no zadnji je stigao u kina 2012. godine
Ben Hur
 Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia

Jasno nam je da je snimanje filma stresan proces i da dolazi do grešaka - no ne možemo shvatiti da uz tolike budžete na snimanjima i dalje dolazi do smrti životinja uključenih u film. Ne samo to, nego i odgovorne osobe rijetko kad odgovaraju za njihove smrti, piše portal Klik.hr.

Hobit: Neočekivano putovanje (2012)

Na setu prvog filma iz Hobit trilogije navodno je uginulo više ovaca i koza zbog uvjeta u kojima su držani - najviše su umirali od dehidracije, iscrpljenosti i utapanja.

Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera (2003)

U prvom dijelu Pirata s Kariba, detonacijama u moru ubijeno je stotine, ako ne i tisuće riba i lignji. Tijela morskih životinja isplivala su na plažu četiri dana nakon snimanja scene. S obzirom na to da su snimili više nastavaka nakon ovog i da se ove situacije nisu ponavljale, nadamo se i pretpostavljamo da se radilo o neznanju, a ne o nezainteresiranosti.Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera (2003)

Ben-Hur (1959)

Prilikom snimanja dobitnika 11 Oscara i po mnogima, jednog od najboljih filmova ikada, ubijeno je preko 100 konja. Navodno se šepavi i ozlijeđeni konji nisu vodili veterinaru, nego su bili smaknuti.

Pijev život (2012)

Iako se glumac koji je glumio Pija nije nikada zapravo susreo s bengalskim tigrom na barci, na snimanju su korištena četiri prava bengalska tigra. Navodno tigrovi nisu bili pravilno tretirani te se jedan skoro utopio prilikom snimanja.

Rambo: Prva krv (1982)

U sceni gdje Rambo bježi kroz tunel te se susretne sa stotinom štakora, on se zaista susretne sa stotinom štakora. Isto tako, velik broj tih štakora je glumac zapalio, zakucao u zid i ubio na razne načine.

Speed racer (2008)

U ovom dječjem filmu napravljenom po istoimenom crtiću, glumi i čimpanza koju su navodno tukli nakon što je ugrizla jednog glumca. U ovu se priču ubacila i udruga za spašavanje životinja PETA.

Apokalipsa danas (1979)

U kultnom ratnom filmu s jednim od najpoznatijih citata u Hollywoodu - I love the smell of napalm in the morning, žrtvovan je jedan vodeni bizon za snimanje. No u snimanje su bila uključena domorodna plemena koja bi navodno u svakom slučaju žrtvovala tog bizona, što ako je istina, oslobađa produkcijski tim bilo kakve krivnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:18