NEOBIČNA BIĆA

Jeste li znali koja je sličnost između mačaka i hobotnica? Odgovor bi vas mogao iznenaditi!

Izuzetno se dobro prilagođavaju okolišu, inteligentne su i znatiželjne, a za razliku od ostalih glavonožaca, žive same
 Laurent Davoust/Panthermedia/Profimedia

Hobotnice su zaista fascinantna bića, a zanimljiv video i tekst o tome objavili su na Facebook stranici pulskog akvarija. Obavijestili su javnost kako su pronašli novi, veći dom za svoju hobotnicu. Ona je do sada strpljivo čekala u karantenskom bazenu.

- Naime, agresivne su kad ih je više od jedne u bazenu, pogotovo kad su dva mužjaka zajedno, a svakako su poznate i kao veliki grabežljivci. Smjestili smo je u vanjski, dvorišni bazen s ribama u kojem ima mjesto za sakrivanje, ali i veliki prostor za plivanje, koji ima otprilike 14 tisuća litara. Unatoč tome što žive kratko, do dvije godine vrlo su karizmatične životinje.

Izuzetno se dobro prilagođavaju okolišu, inteligentne su i znatiželjne, a za razliku od ostalih glavonožaca, žive same. Upravo zbog toga što su inteligentnije od ostalih (mozak veličine nekih sisavaca i ptica), imaju 500 milijuna živčanih stanica u cijelom tijelu. Baš poput kućnog ljubimca - mačke. Stoga, uz svakodnevnu skrb, ove životinje zahtijevaju i ono što mi nazivamo „environmental enrichment“ te joj već sljedeći tjedan spremamo brojna iznenađenja među kojima su igrice i vježbe pamćenja- objavili su iz Akvarija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:41