VESNINA PET KUHAONA

Još je vrijeme za pseći sladoled, ali ovaj put neka to budu mesni i morski!

Za nas ljetno osvježenje priprema Vesna Gregl iz Pet shopa Moja ljubica
 Privatni album

Već smo radili sladoled i znate da mu je osnova jogurt, najbolje kozji, a onda možete dodati voće prema želji, ali samo s popisa njima dozvoljenog. Još bolje, servirate im mesnu ili riblju varijantu, tražit će liz više!

U Americi već nude sladoled s okusom božićne večere! Mi nećemo ići tako daleko, ali meso u sladoledu zasigurno će razveseliti i vašeg psa. Možete zamrznuti svaku raw varijantu, ali odličnu kremastu konzistenciju postići ćete s pilećim jetricama koje svi psi vole, ali ne smiju konzumirati u velikim količinama.

A na moru poželjna je riba, bilo bijela, bilo plava. Odlučite li se za svježe sardelice, pažljivo ih očistite da im se kakva koščica ne bi zarila u nepce jer onda imate velik problem. Izbor može biti i tuna, pa i ona iz konzerve, a svi imamo pokoju skrivenu u kuhinjskom ormariću. Najbolje ona iz vlastitog soka. Ni ona iz ulja nije problem, samo ga malo odlijte da ga ne bude previše.

image
Jetrica i krastavci

Jetrica & krastavci

SASTOJCI za 2 čašice

1 čašica jogurta od 1,5 dl

20 dag pilećih jetrica (ili nekog drugog mesa)

1 šalica krastavaca

Meso bez problema može biti sirovo. Jetrica jesu lako pokvarljiva, naročito u ljetnim danima, stoga pripazite da nabavite svježa ili ih malo prokuhajte. Nasjeckajte ih na komadiće.

Dodajte jogurt, promiješajte, dodajte naribane krastavce, dodat će sladoledu osvježavajuću notu, pa zamrznite.

Jeste li znali

Najviše vitamina i minerala nalazi se u kori, stoga krastavce ne gulite! Odličan su izvor kalija i tijelo hlade iznutra pa su više nego dobrodošli u vrućim danima. Kako su krastavci pretežno sastavljeni od vode, idealna su hrana za pretile pse. Ako vaš pas jede povrće, krastavac mu možete ponuditi i kao poslasticu za glodanje.

image
Morski s tunom

S okusom mora

SASTOJCI za 2 zdjelice

1 čašica jogurta od 1,5 dl

1 šalica svježe ribe ili tune iz konzerve (najbolje u vlastitom soku)

1 žlica nasjeckanog peršina

Imate li svježu ribu, nasjeckajte je na komadiće. Radite li sladoled s tunom iz konzerve, ocijedite tekućinu (ulje).

Dodajte jogurt, dobro promiješajte.

Dodajte nasjeckani peršin i stavite u zamrzivač na 4 sata. Pripremite li više sladoleda odjednom, rok trajanja u zamrzivaču mu je 8 tjedana.

Jeste li znali

Riba je jedna od najkvalitetnijih namirnica za pse jer je lako probavljiva i bogata omega 3 masnim kiselinama koje jačaju imunološki sustav, a pseća dlaka postaje čvršća i sjajnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:27