ZANIMLJIVE AKCIJE

Jučer dva poziva uznemirenih građana: ‘Molimo, dođite, maknite ovu zmiju iz mojeg dvorišta!‘

Hvatači su uvijek zadovoljnih kad se njih pozove da zmije premjeste, jer to znači da im nitko neće nauditi
Zmija
 Azil Dumovec

Hvatači zagrebačkog gradskog skloništa u Dumovcu zaduženi su za baš sve životinje u Zagrebu, pa se njihovi dani sastoje od pomaganja psima, mačkama, ali i raznim pticama, zmijama... Dva poziva za potonje životinje imali su jučer, kada su ih pozvali uznemireni građani. Premda je poznato kako su zmije jako prestrašene i neće napasti ljude, a većina ih nije otrovna, svakako je dobro što su naši sugrađani pozvali hvatače umjesto da zmije jednostavno ubiju, kako mnogi to čine.

- Pored niza intervencija s pticama danas smo primili dva poziva građana zbog zmija. Jednu je gospođu na Borongaju zmija iznenadila ispred ulaza u kuću. Nakon susreta s ljudskom vrstom zmija je odgmizala do kante za smeće. Čim smo došli, smukulju smo smjestili u transportni spremnik. Pustili smo je na mirnom mjestu u prirodi - napisali su.

No, dodali su, intervencija u Stenjevcu nije bila jednako uspješna. Odnosno, zmija je očito sama već riješila problem i maknula se od ljudi, na obostrano zadovoljstvo.

- Dobili smo dojavu da je zmija u dvorištu jedne kuće, no kad smo došli tamo, od zmije nije bilo ni traga ni glasa. Pregledali smo prostor, no nekamo je već otišla ili se dobro sakrila u neku rupu - pojasnili su u statusu na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:35