TRAGEDIJA

Kad je nestao ribar, odmah se posumnjalo da su ga pojeli krokodili. Policija je našla dokaze

Ovo je treći napad tih životinja na ljude samo ovoga mjeseca. U dva slučaja krokodili su napali plivače, koji su se uspjeli spasiti
 Michaela Dusíková/Česká Ilustrační Fotografie/Profimedia

Još jedan krokodil ubijen je kako bi se utvrdilo je li pojeo nestalog 69-godišnjeg ribara, koji je nestao u australskom Queenslandu, piše Guardian. S obzirom na to da se čovjek nije vratio doma, institucije su zaključile kako je vjerojatno pojeden, pa su se dale u potragu za njegovim ostacima.

Ovaj je krokodil, dugačak tri metra, eutanaziran pod budnim okom Odjela za okoliš i znanost. Odlučili su ubiti ga nakon što su u drugom krokodilu, dugom četiri metra, pronašli ostatke ljudskog tijela za kojeg sumnjaju da je ono nestalog muškarca. Za sada nema podataka je li što nađeno u drugoj životinji, s obzirom na to da je tijelo tek poslano na analizu.

Treći je to napad krokodila u Queenslandu ovaj mjesec. Nedavno je jedan napao kupača u Claimsu, drugi u Weipi, no oni su uspjeli preživjeti. Životinje koje su ih napale su ubijene ili preseljene na farmu krokodila.

Naravno, u sve se uplela politika, pa se sad vlast i oporba svađaju oko toga da su zanemareni ljudski životi, da se krokodile ne uklanja dovoljno brzo te da zbog toga dolazi do ovakvih nemilih događaja. Neki smatraju da krokodile treba maknuti iz područja koja su naseljena, a drugi da bi trebalo uništavati njihova jaja kako bi se kontrolirala populacija. Mogu se čuti i nesmiljene kritike vladinog 6 milijuna dolara vrijednog plana "upravljanja" krokodilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:11