HIT NA INTERNETU

Kafić koji nema pod: Gosti gacaju kroz vodu, a oko njih plivaju ribe...

Premda su neki bili oduševljeni ovom idejom, drugima je ona bila higijenski odbojna

Ilustracija

 Angga Budhiyanto/Zuma Press/Profimedia

U moru bizarnih kafića i restorana diljem svijeta u kojima se može nešto popiti ili pojesti u društvu raznih vrsta životinja, jasno je kako je nekome palo na pamet da bi bilo super otvoriti kafić u kojem žive ribe. No, ne u akvariju, nego na podu, tako da gosti gacaju kroz vodu dok ribe plivaju oko njih.

Takav kafić, imena Sweet Fish’s Cafe, bio je otvoren u Khanomu, na Tajlandu. Gosti su mogli nogama dodirivati koi ribe, koje se u kulturi tog područja smatraju simbolom sreće, napretka i dugovječnosti. Vlasnik je svoju ideju objasnio rekavši da je htio stvoriti prostor u kojem gosti mogu uživati u obroku dok im ribe plivaju oko nogu. Tvrdio je da se o njima dobro brine, da se redovito hrane i voda se često mijenja.

Iako je otvorenje kafića privuklo veliku pozornost, privuklo je i brojne kritičare. Dok je nekima ova ideja bila zabavna, drugi su bili zabrinuti zbog riba. Bilo je i onih kojima je ideja bila odbojna, jer nisu bili sigurni u kakvom je stanju voda nakon što bosonogi ljudi hodaju kroz nju.

Kako god bilo, iako je privukao priličnu pozornost, pojavile su se informacije da je kafić prestao raditi. Gdje su ribe završile, ne zna se. Iako ga više nema, snimke iz tog prostora i dalje su viralne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:19