VIDEO

Kakav prizor: ‘4.5 metra dug burmanski piton upravo prelazi preko ceste...‘

Nakon što su ga snimili, nadležnima su prijavili lokaciju, jer je riječ o vrsti koja je prijetnja za ekosustav

Burmanski piton, ilustracija

 Christopher Vincenti/Alamy/Alamy/Profimedia

Priroda je zaista fascinantna i kad susretnemo neku od njenih čudesnih zvijeri, najbolje je stati na sigurnoj udaljenosti i diviti se onome što vidimo. Divljih je životinja sve manje, a tko zna kojih od njih uskoro više neće biti, nego će izumrijeti. Zbog toga je divljenje najbolja opcija - jasno, ako nismo ni u kakvoj opasnosti.

Upravo to napravila je jedna djevojka, koja je snimku susreta objavila na Instagramu.

- Ne, Siri, ne želimo nastaviti ovim putem. Prijatelji i ja smo započeli ovu godinu s praskom - vidjeli smo mnoge nevjerojatne životinje. Ova je moj favorit. Više od 4.5 metra dug burmanski piton prelazio je cestu u Nacionalnom parku Everglades - napisala je Kymberly Strempack Clark, autorica snimke.

Premda ju je zmija oduševila, napisala je i kako su odmah nadležnima prijavili na kojoj lokaciji su je vidjeli i koliko je velika. Ta vrsta zmija predstavlja prijetnju ekosustavu, zbog čega ih se mora loviti. Do toga je, nažalost, došlo zbog načina na koji su ljudi tretirali ove životinje - najprije su ih imali kao kućne ljubimce, a potom su ih mnogi odlučili izbaciti u divljinu Floride.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:03