URNEBESNO

Kako bi bilo da mačke ne mijauču, nego da proizvode neke druge zvukove? Recimo, da podriguju?

Video je u kratkom roku pogledan više od sto tisuća puta, a komentatori su bili oduševljeni
Ilustracija
 Laura Ripandelli/Alamy/Alamy/Profimedia

Svi uzimamo zdravo za gotovo da mačke mijauču. Lijep je to zvuk, uglavnom. Nije samo onda kad je ta mačka ljuta na nas ili nam urla na uho u šest ujutro da je gladna. No, u ostalo vrijeme je to zapravo veoma milozvučan zvuk, o kojem nikad nismo ni razmišljali. No, što bi bilo da mačke zvuče drugačije? Da umjesto mijaukanja - podriguju?

Urnebesan video na tu temu objavljen je na Facebook profilu Cole & Marmalade, čiji vlasnik ima četiri mačke. Dao si je truda da ih snimi u nizu situacija i onda uklonio zvuk mijaukanja i stavio onaj podrigivanja. Ne treba ni reći da je Facebook poludio za tom snimkom, koja je pogledana više od 100 tisuća puta. Kako i ne bi kad su situacije urnebesne - mačke su po sebi prilično otkvačena bića, a kad se u njihovu svakodnevicu umiješa neobičan zvuk podrigivanja, dobije se veoma zabavan rezultat. Na prvi pogled ideja može zvučati odbojno, ali je video zapravo - smiješan.

Komentatori su bili oduševljeni odličnom idejom, a neke je zanimalo odakle zvučni efekti. Glava te mačje obitelji, čovjek imenom Chris, priznao je kako nije koristio nikakve efekte, nego je jednostavno montirao zvukove koje je proizvodio - on. Time je izazvao salvu oduševljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:14