NJEŽNI DIV

Kako je biti oči u oči s grbavim kitom? Baš kao na ovoj nevjerojatnoj snimci!

Snimka je nastala u sklopu studije koja je proučavala ove životinje na Antarktiku

Ilustracija

 Cordon Press/Cordon Press/Cordon Press/Profimedia/Cordon Press/Cordon Press/Cordon Press/Profimedia

Većina ljudi nikad ne dobije priliku naći se oči u oči s grbavim kitom. No, zato su to napravili znanstvenici iz Conservation Internationala. Kada su proučavali ove kitove na Antarktiku, doživjeli su bliske susrete s njima.

Istraživanje su provodili kako bi proučili na koji način zvukovi koje oni proizvode imaju veze sa zvukom leda i brodova koji prolaze. Osim toga, studija je imala za cilj bolje razumjeti utjecaj povećanja otopljenog leda na Antarktiku na grbave kitove, kao i općenito na zdravlje naših oceana,

Snimka koju je ta organizacija objavila na Facebooku pokazuje jedan posve slučajan susret s ovim nježnim morskim divom. Čovjek mu se dovoljno približio da se pogledaju, ali i da izbliza može snimiti njegovo tijelo dok se kreće.

Životinja nije ni najmanje trznula kad je vidjela ronioce na toj blizini, nego ih je samo odmjerila pogledom i nastavila svojim putem. Reklo bi se da je to neobično stvorenje koje joj je došlo blizu nije baš zainteresiralo - neće je pojesti, ona ga ne može pojesti, a to znači da nema nikakvog interesa da ga dalje promatra.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:46