ODLIČNA IDEJA!

Kako se rashladiti u ove vrele ljetne dane? Možda poput ovih lemura, majmuna i nojeva

Ključna riječ je voda, a savršeno je nevažno u kojem agregatnom stanju je koristimo

Majmun uživa u zaleđenom voću u zagrebačkom ZOO

 

 Denis Lovrovic/Afp

Vrućine u Zagrebu postale su nesnosne. Dok se ljudi mogu skloniti u klimatizirane prostore, životinje nemaju tu mogućnost. To se svakako odnosi i na stanare u zoološkom vrtu, no o njima se ljeti timaritelji posebno brinu. Osmišljaju im načine rashlađivanja koji su i učinkoviti i zabavni.

Tako, recimo, lemurima daju zaleđeno voće, koje njima nikada, baš nikada ne može postati dosadno i uvijek kad im se nađe u nastambi izazove pravi val oduševljenja. Jednako se po pitanju te vrste poslastice osjećaju i majmuni, koji su uživali u komadićima voća i ledu.

Neke druge životinje, poput nojeva, se prska vodom, a oni u tome uživaju. Dok im se voda slijeva niz glave, jasno daju do znanja koliko se dobro osjećaju.

Jedini koje se nije rashlađivalo, ali su sve zainteresirano promatrali, su kornjače. One su uživale u svojoj vodi i znatiželjno promatrale kakve se to novosti događaju u njihovoj blizini i mogu li i one doći do kakvog zanimljivog zalogajčića. Ovog im se puta nije posrećilo, ali nisu se zbog toga ni najmanje uvrijedile.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:16