SVAKA IM ČAST

Kako su splitski policajci započeli radni dan? Iz mreže su otpleli jednog dupina i spasili mu život

Simpatični sisavac bespomoćno je plutao pored južne strane otoka Čiova. Da mu ljudi nisu pomogli, ne bi mu bilo spasa
 PU SD

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split su danas oko 10 sati u moru pored južne strane otoka Čiova, u splitskom kanalu, pomogli dupinu, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Odmah po zaprimljenoj dojavi da dupinu treba pomoć, posada pomorske policije koja se nalazila u blizini na brodu „Split“, uputila se na poziciju dojave.

image
PU SD

Uskoro su u moru uočili dupina za kojeg je bilo očito da ne može slobodno plivati jer se sapleo u konopce. Nesretnoj životinji bez ljudske pomoći ne bi bilo spasa. Zbog toga su se policajci službenim plovilom približili dupinu, privukli ga prema brodu i oslobodili ga konopaca nakon čega je, zahvaljujući pomoći policajaca, samostalno otplivao dalje. Nije imao nikakve vidljive ozljede, pa nije bilo potrebe da ga se prebaci na obalu kako bi ga se pregledalo.

Pomorska policija navikla je na neuobičajene dojave tijekom cijele godine, ali ovo im je bilo najljepši početak radnog dana i najljepša zadaća do sada, napisali su na svojim web stranicama.

image
PU SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:54