5. ŽIVOTINJSKIH PITANJA

‘Killer i Esma su rad grupe autora. Pasmina? Pa, nekad kažem da je Killer bonsai rotvajler‘

Gost nam je ovoga puta redatelj i dizajner Tomislav Fiket
Tomislav Fiket sa psima
 
 Privatni album

Ovog sam tjedna ugostila renesansnog čovjeka - redatelja, dizajnera i povremenog glumca. Tomislav Fiket već dugi godina radi spotove koji su zanimljivi i onima koji žele znati više. Već više od godina jedini je u kojeg imam povjerenja što se mojih vlastitih video uradaka tiče.

Tko je tvoj kućni ljubimac?

Killer i Esma, Killer ima 8 godina Esma 10. Vrsta mali crni psi, rad grupe autora. Kad me baš maltretiraju kažem da je Killer bonsai rotvajler.

Kako ti se život promijenio otkad imaš ljubimca?

Prije njih je 16 godina bila mačka tako da se u stvari i ne sjećam kakav je život bio prije ljubimaca bez da odem u politiku.

Kako balansiraš između brige o ljubimcu i posla kojim se baviš?

Veći dio posla, montažu , dizajniranje radim kod kuće tako da su oni tu. Budno prate svaki rez. Kada se dogodi snimanje ili festival da me nema doma dan ili duže onda su kod moje majke, a poslije toga obično na dijeti.

Koju bi anegdotu mogao podijeliti s nama?

Huh, ima ih mnogo , Killer je dobio ime jer je najplašljiviji pas na svijetu koji se boji koječega, fuga na pločicama između ostalog. Tako da tu ima zbunjenih pogleda kad ljudi vide mene ogromnog tetoviranog i zovem Killera, pa očekuju nekog veilkog i opasnog, a dotrči malo veća vjeverica. Jedno me tako Rom koji na okretištu prodaje sitnice pitao “a kako se zove pas ?”

- “killer”

-”to ono od auta?”

Kupiti ili udomiti?

Moram priznati da taj koncept uzgoja i prodaje pasa ne samo da ne razumijem nego mi je i odbojan , same pasmine su već nasilje nad životinjama ne bi li ih oblikovali kako se nama sviđa. Nisu to stvari da je primarno kako izgledaju i da li nam pašu sa zavjesama . Kada bi sudili tako ljudima većina bi nas završila na cesti :) s druge strane azili su puni prekrasnih pasa koji će vam vratiti brigu i ljubav možda i u većoj mjeri jer su osjetili ružniju stranu života. Esma je udomljena iz divljeg naselja, fali joj dosta zuba i šepa, 'ko zna što je sve prošla. Rekli su mi da je dugo udomljuju jer je neće nitko takvu. Ali ona je konstantno sretna i nevjerojatno je veseo pas koji se ne opterećuje svojim nedostatcima, nego je pas pun ljubavi i zahvalnosti. To je nešto što treba naučiti od njih. Bez obzira na nedostatke biti najbolja moguća osoba ili pas i ne opterećivati se samosažaljenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:21