DOBRO JE ZNATI

Kiše li i vaš dlakavac dok se igra? Ako da, evo šest mogućih razloga za što to radi

Između ostalog, psi mogu koristiti kihanje kao oblik traženja pažnje
 Max Bailen/Imagesource/Profimedia

Vjerojatno ste primijetili da vaš pas kiše u različitim situacijama, ali jeste li uhvatili psa kako kiše dok se igra? U početku se to može činiti kao normalna reakcija, ali može biti nešto iza tog ponašanja. Postoji mnogo teorija o tome, a sve bi mogle biti istinite, piše World Dog Finder.

Kada psi kihnu dok se igraju s drugim psima to se smatra normalnim ponašanjem, a to može biti prilično slatko. Postoji mnogo mogućih razloga zašto psi kišu tijekom igre.

1. Razigrano ponašanje

Ako uhvatite svog psa kako kiše dok se igra s drugim psima, to može biti znak da se on samo igra i da ne misli na agresiju.

2. Traženje pažnje

Psi mogu koristiti kihanje kao oblik traženja pažnje. Kada kihnu, ljudi i drugi psi primijetit će psa, a velika je šansa da će se početi igrati s njim. Vaš pas također može koristiti kihanje ako se želi početi igrati s vama.

3. Zdravstveni problemi

Ako primijetite da vaš pas kiše bez nekog posebnog razloga i da kiše češće, odvedite psa na brzi pregled u svoju veterinarsku ambulantu. Upala pluća je jedan uobičajeni zdravstveni problem koji će utjecati na respiratorne probleme kod psa i uzrokovati otežano disanje. Najčešće će ovakvo kihanje biti mokro.

4. Alergije

Psi su također skloni alergijama, kao što možete mislite. Ako uhvatite svog psa kako se igra vani i primijetite da počinje stalno kihati, možda je alergičan na okolinu. Psi također mogu biti alergični na parfeme i druge mirise. Ako vidite da vaš pas često kiše, trebali biste odvesti svog psa veterinaru na pregled.

5. Vrijeme igranja je gotovo

Kao što oni mogu komunicirati ako se žele početi igrati, kihanje također može značiti da pas želi da se igra završi. Psi su možda umorni, ili im jednostavno dosta igre i žele se odmoriti. To je znatno češće u dobi štenaca jer će štenci iskoristiti svaku priliku za igru, ali će se prilično brzo umoriti i htjet će da igra završi.

6. Sreća

Ako vaš pas kihne tijekom igre, to jednostavno može značiti da je sretan. Psi rade ono što vole, a kihanjem će vam dati do znanja da su sretni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:10