DIVNO MJESTO

Knjižara u kojoj obožavaju mačke: Imaju četiri stalna stanovnika, a uvijek i nekog tko je tamo privremeno

Na njihovoj se web stranici mogu naručiti knjige koje su napisali o ovim čupavcima, kao i slikovnica za najmlađe

Ilustracija

 Jordi Boixareu/Alamy/Alamy/Profimedia

Reklo bi se da postoji neka tajna veza između mačaka i knjiga. Koliko smo samo puta pisali o mačkama koje žive u knjižnicama, ili pak svraćaju u njih. Imamo mi na kraju krajeva i knjižaru, u kojoj žive mačke, a riječ je o zagrebačkoj Bookari, o kojoj smo već pisali. No, koliko god puta pisali o tome, prizori mačaka konji žive okružene knjigama uvijek nas oduševi.

Jedna takva knjižara smještena je u američkom gradu Enoli. Zove se Cupboard Maker Books i, kako stoji na njihovoj web stranici, ponose se što rade svaki dan u tjednu, što imaju veliki izbor knjiga i - svojim mačkama. Imaju, naime, posebni dio stranice posvećen macama. Tamo su njih četiri koje knjižaru nazivaju svojim domom.

Uz slike i kratak opis predstavljeni su Annika, Mouse, Zak i Squeekie. Osim njih, predstavljene su i mace koje u tom prostoru tek privremeno žive, jer traže dom. U ovom trenutku radi se o samo jednom čupavcu imena Elvis.

Jasno, komercijalizirali su to - na njihovoj se web stranici mogu naručiti knjige koje su napisali o ovim mačkama, kao i slikovnica za najmlađe. Jasno nam je zbog čega su se odlučili na taj potez - mačke trebaju jesti, a i ni pijesak nije besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 23:36