AKCIJA

Kobac se u žaru borbe zabio u staklo. Unatoč tome, imao je puno sreće

Ptica se ozlijedila u Dubrovniku, gdje ju je pregledao i veterinar, koji je utvrdio njene ozljede
 Foto: Marija Laptalo

Marija Laptalo poznata je na širem dubrovačkom području kao žena koja spašava sve vrste ptica. Kada je god koja ozlijeđene,a ona uskoči. Tako je jučer u grupi Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, čija je članica, objavila kako je još jedan maleni život - spašen.

- Ovim putem se želimo zahvaliti gospodinu Ivu Maštrapui koji se bas potrudio spasiti kopca koji se u žaru borbe i lova zalijepio u staklo njegovog prozora. U ambulanti Bobanović su ga uputili na nas i evo ga sada na našoj skrbi. Na svu sreću, nije ništa slomio, ali ćemo ga još pažljivo promatrati, paziti i maziti nekoliko dana dok ne bude spreman vratiti se u divljinu - napisala je Marija.

image
Foto: Marija Laptalo

Dodala je i kako su grabljivice zaista fascinantne ptice, koje je prekrasno vidjeti te je poseban osjećaj promatrati kako se oporavljaju. Kad su izgladnjele, ošamućene od udarca ili bolesne , ako su mirne, pa im se može prići i uhvatiti ih. To je pouzdan znak da im nije dobro i da imaju neki veliki problem, pojasnila je.

- Najljepši trenutak je kada se ptica kojoj smo pomogli vrati na slobodu, kamo i pripada. Niti jednoj ptici nije mjesto u krletci, ma koje god veličine bila. Hvala vam gospodine Ivo, hvala svima koji su voljni pomoći životinji u nevolji - napisala je Marija, što je oduševilo mnoge koji prate rad Društva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:24