MODERNA VREMENA

Kornjača će se nakon izlaska iz bolnice svojim spasiteljima javljati - preko satelita

Nakon što su veterinari procijenili da je mužjak ozdravio i da je dovoljno snažan da ga se pusti nazad u divljinu, to je i učinjeno
 Andy Newman/Florida Keys News Bureau/AFP

Zaposlenici Bolnice za kornjače u Florida Keysu Bette Zirkelbach i Richie Moretti s velikim su zadovoljstvom u veljači pustili na slobodu mužjaka loggerhead kornjače, piše Otvoreno more.

Ovaj 50 godina star i 104 kilograma težak mužjak zapleo se u ribarsku mrežu 7. veljače, ali je spašen. Na svu sreću, pronađen je na vrijeme da mu se spasi život. Neko je vrijeme proveo u bolnici za pripadnike svoje vrste -Turtle Hospital u Florida Keysu. Tamo se hranio i odmarao prije povratka u veliki svijet, koji je sve većem broju životinja zaista opasno mjesto za život, s obzirom na to koje sve opasnosti vrebaju.

image
Andy Newman/Florida Keys News Bureau/AFP

Nakon što su veterinari procijenili da je mužjak, kojem nisu dali ime, posve ozdravio i da je dovoljno snažan da ga se pusti nazad u divljinu, to je i učinjeno.

Stručnjaci iz laboratorija Mote Marine su mu na oklop postavili satelitski odašiljač kako bi mogli u budućnosti pratiti njegovo kretanje. Donijet će im to mnogo zanimljivih podataka o ponašanju ovog momka, ali i općenito o životu i navikama kretanja njegove vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:39