RIJETKOST

Kradljivica srca: Upoznajte ženku jaguara, koja je posve crna. Od rođenja ima tisuće obožavatelja

Malena još uvijek nema imena, pa se bira između čak tri: Inka, Inti i Killari
Mama Keira i njena još uvijek bezimena kćer
 Alma Leaper/big Cat Sanctuary/Ferrari/Profimedia

Preslatkoj malenoj ženki jaguara, staroj sad već dva mjeseca, konačno se bira ime. Dugo je trebalo proći vremena, gotovo dva mjeseca, dok voditelji britanskog The Big Cat Sanctuary, gdje je rođena, utvrde da je curica i da osmisle nekoliko potencijalnih imena. Trenutno se bira između njih tri: Inka, Inti i Killari. Prvo je po nazivu plemena, dok su druga dva nazivi za svjetlost i mjesečinu.

Rođenje malene izazvalo je pravo oduševljenje među gotovo 400 tisuća pratitelja skloništa. Roditelji su joj Neron i Keira. Majka se od početka prekrasno brinula o njoj, jednako kao i svi zaposlenici skloništa. Mnoge je iznenadila boja malene ženke, koja je posve jednaka onoj koju ima njezin otac - oboje su, naime, posve crni. No, premda je izgledom posve na oca, svi kažu kako je karakterom na mamu.

Iz skloništa kažu kako je malena vesela, razigrana i znatiželjna, kako iskušava granice strpljenja svoje majke i da je zapravo izrazito slatka. Ponekad pokazuje stav i pravi se važna, no čim je mama pogleda, pretvara se u pravu malenu zaigranu mačku.

Od njenog rođenja do danas, malena je stekla pravu vojsku obožavatelja, koji su oduševljeni svakom snimkom i videom u kojem se ona pojavljuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:47