‘NEMIR POLJA‘

Kristina Poljak otvorila prvu samostalnu izložbu koja se bavi divljim životinjama

U galerijskom prostoru Centra predstavljeno je pet fotografija u formatu 50 x 70 centimetara

Kristina Poljak

 Međimurska priroda – Javna ustanova

Prva samostalna izložba fotografija na temu divljih životinja autorice Kristine Poljak iz Svete Marije otvorena je unutar programa manifestacije Noć muzeja u petak 26. siječnja u Centru za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu. Tom je prigodom autorica istakla kako su nemir i strpljenje njezina formula za dobru fotografiju. Izložba je prigodno nazvana neMIR polja.

U galerijskom prostoru Centra predstavljeno je pet fotografija u formatu 50 x 70 centimetara nazvanih „osluškivanje tišine, gozba kao zvonka radost, neMIR polja, ponos bivanja i prozor skrivene duše. Ostalih dvadeset projicirano je na velikim TV ekranima u postavu Centra, a izložba je također dostupna za razgled na društvenoj mreži odnosno Facebook stranici Med dvemi vodami.

Ovogodišnja Noć muzeja u posjetiteljskom Centru Med dvemi vodami po posjećenosti je bila rekordna, pa je čak više od 560 posjetitelja razgledalo Kristininu izložbu. O svom druženju s fotoaparatom i opremom, fotografiji kao hobi aktivnosti i odlascima u prirodu Kristina govori u videozapisu neMIR polja.

Video je realizirala Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode, a snimanje i montažu potpisuje Ivica Hozmec. Razgovor s Kristinom Poljak vodila je Roberta Radović. Podsjetimo, izložba je imala humanitarni karakter, te će se financijskim sredstvima prikupljenim od prodaje fotografija i/ili donacijama izraditi kućice za sove kukuvije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 21:42