MISTERIJ

Kuda žure ova tri medvjedića na Dinaridima? Ili jure za mamom ili ih je nešto prestrašilo...

Na snimci se vide tri manje sjenke kako trče, no iza njih se ne vidi baš ništa
 Facebook

U jezivim filmovima je scenarij uvijek isti: ako neka šumska zvijer proganja našeg junaka, a onda ona pobjegne, dolazi nešto još strašnije. Uglavnom, nešto što iznimno smanjuje šanzu za preživljavanje našeg junaka. Na ovoj snimci nikad ne saznamo što je to strašno što sigurno dolazi, no medvjedi su dali petama vjetra.

- Sudeći po strci, malce je nešto opasno uplašilo... Ili su oni nešto zabrljali. Srećom, mama je uvijek u blizini da spasi situaciju - napisali su, uz objavljenu snimku, iz projekta Life Lynx.

Zaista: na snimci prvo vidimo mamu kao, prilično odmjereno, napreduje svojim putem. Onda slijede rei manje sjene, koje se kreću nešto brže. Bježe li od nečega ili je majka ljuta, pa jure za njoj da ne zaostaju, ne zna se.

Kao i uvijek, nisu naveli lokaciju na kojoj je postavljena fotozamka snimila ovu medvjeđu obitelj i to kako bi njih zaštitili. No, poznato je da svoj projekt oživljavanja populacije risa obavljaju na Dinaridima, tako da otprilike možemo zamisliti dio zemlje u kojem ova četiri medvjeda žive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. srpanj 2024 23:49