TUGA

Kujica koja je rasplakala radnike Azila: ‘Njen vlasnik je voli, ima samo nju, moramo pomoći‘

Kad je rekao da, ako ona umre, ni on nema za što živjeti, knedla im je stala u grlu, pričaju

Garica

 Osječki azil

Kad iz nekog azila objave priču o kakvom psu, rijetko taj pas ima vlasnika. Posebno kada je riječ o teško ozlijeđenoj životinji, koju vode veterinaru. No, Garica je iznimka. Ona ima svog čovjeka i taj je čovjek voli.

Sve je počelo pozivom na telefon udruge Pobjede. Kažu, zaposlenica koja se javila u prvi mah uopće nije razumjela što čovjek s druge strane želi. Bio je uzrujan, vikao je i plakao, pa ga je teško shvatila. No, onda je povezala ono što je govorio: psa su mu napali drugi psi i moli ih da je spase. Kad je rekao da, ako ona umre, ni on nema za što živjeti, knedla im je stala u grlu. Odmah su otišle po nju.

- Garica u predjelu obraza, dolje već na vrat ima rupu u koju može stati pristojno velika ženska šaka. S druge strane vrata je zakrpano koliko se moglo krpati, uho, znači sve su dohvatili i ja stvarno nemam pojma kako je ostala živa. Naša volonterka ju je odvela doma, jer je bila kritično prvih nekoliko dana i bojale smo se hoće li preživjeti - pričaju iz azila.

image

Garica

Osječki azil

Saznali su da je njezin vlasnik siromašan. Dobar je kao kruh, kažu oni koji ga znaju, ali ne i sa samog sebe.

- Ne sudimo o ničemu osim o tome kako o Garici brine, raspitujemo se po selu, svi kažu da su non stop skupa, on i Garica, da je ona jedina koga u životu ima, on nas zove svakodnevno, raspituje se, plače, "samo da preživi a onda ću vas moliti da mi je vratite" izgovara on. Stisne ti se srce, znate to jelda? Pored tolikih koji se ne stide ni lanca s kojih im skidamo psa ovaj čiko, ovaj ubogi čovjek se ponaša prema njoj kao da mu je rodbina. Kaže da je ona jedina koja mu je ostala na ovome svijetu - kažu iz udruge.

Vratit će oni Garicu njenom čovjeku, samo da se oporavi od svih rana. Svoje pratitelje na društvenim mrežama zamolili su da im pomognu sa skupljanjem sredstava da se plate dvije operacije, ali i kastracija, cijepljenje i čipiranje. Njen vlasnik za to nema, ali je voli i dobro se brine o njoj, pa zaslužuje svu pomoć koju može dobiti. Čovjek koji nema ništa, a to malo što ima daje svom psu, zaslužuje da mu se pomogne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:29