DOGAĐA SE

Kupači su uživali u vodi, a onda je na plažu dojurilo krdo divljih svinja... Nastao je stampedo

Ove životinje, naime, nikada ne napadaju ljude, osim ako im oni ugroze mladunčad

Ilustracija

 Raymond Roig/Afp/Profimedia

Zamislite ovo: cijeli dan ste se radovali odlasku na plažu. Kad je konačno došlo vrijeme za kupanje, prostrli ste ručnik, nanijeli mlijeko za sunčanje i legli da se ugrijete na zrakama toplog sunca, prije nego skočite u vodu. Taman ste posegnuli za onim sjajnim krimićem kojeg ste podnijeli sa sobom, kada vas je uznemirila buka. Podigli ste pogled iz svoje torbe, u kojoj ste tražili knjigu, a onda u panici bacili tu torbu u pijesak i potrčali u panici.

Plažom je, naime, jurilo krdo divljih svinja.

Da ste se kojim slučajem našli na plaži u poljskoj Gdyniji, ne biste morali zamišljati. Točno to se, naime, dogodilo. Dok su kupači u panici bježali, svinje su jurile svojim putem. No, nisu bile ni najmanje agresivne - nešto ih je očigledno uplašilo, pa su sa svojim mladuncima samo protrčale plažom, ne obazirući se na ljude i nastojeći se dokopati sigurnost.

To im je uspjelo, a kupačima je tek kasnije sve postalo smiješno. U tom trenu nije, jer nisu znali što će se dogoditi. Ove životinje, naime, nikada ne napadaju ljude, osim ako im oni ugroze mladunčad. No, u ovom krdu je bilo nekoliko mladih, tako da je prava sreća da se sve dobro završilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:19