VIDEO

Lavica pokušala pojesti dijete kroz staklo u ZOO vrtu, evo kako to stručnjaci objašnjavaju

Inače ove velike mačke nisu sklone tome da našu vrstu promatraju kao pretjerano zanimljivu lovinu

Ilustracija

 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia

S obzirom na staklo, ova je snimka zabavna (i tek blago uznemirujuća) i završila je u rubrici VauMijau. Da nema stakla, o njoj bi pisale kolege iz Crne kronike. Prilično smo sretni, zapravo, da o ovome pišemo mi, a da su se roditelji djeteta slatko nasmijali. Nikome nije pala ni vlas s glave, samo je jedna lavica bila pomalo zbunjena.

Naime, u ZOO vrtu smještenom u kineskom Shenyang majka je željela fotografirati svojeg jednogodišnjeg mališana ispred lavlje nastambe. Dječak je spremno stao ispred stakla, a majka je slučajno uključila snimanje umjesto fotografiranja. Baš je krenula prebaciti na drugu vrstu snimanja kad je vidjela da se lavica iza djetetovih leđa neobično ponaša, pa je nastavila snimati prizor.

Bila je nemalo iznenađena kad je vidjela da joj velika mačka pokušava pojesti sina preko stakla. Jasno, nije se dogodilo ništa, ali lavica je otvarala usta s jasnom namjerom da se nahrani. No, stručnjakinja za lavove je za Daily Mail Animals istaknula kako je u prirodi rijetkost te životinje napadaju djecu. No, u ZOO vrtovima je situacija specifična, jer su oni tako konstruirani da su na razini lavova samo mališani, pa se zbog toga može dogoditi da neki lav pomisli na to da je dijete - plijen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:26