JADNI

Lavovi i gorila u praškom zoološkom vrtu zaraženi covidom-19. ZOO je zatvoren

Simptomi su im blagi, kašlju, a Richard je umoran i izgubio je apetit", napisao je direktor zoološkog Miroslav Bobek
This picture taken on January 7, 2021 shows a lion cub inside an enclosure at the Sakkarbaug Zoological Garden, which takes part in a captive breeding programme for endangered Asiatic lions, in Junagadh, some 320 kilometers from Ahmedabad. - An outbreak of a deadly viral disease among Asiatic lions in India's Gir forest is keeping conservationists on their toes amid fears that another epidemic could devastate the last surviving population of the endangered species. (Photo by SAM PANTHAKY/AFP)/TO GO WITH AFP STORY INDIA-ANIMAL-CONSERVATION-HEALTH-LIONS,FEATURE BY ABHAYA SRIVASTAVA
 Sam Panthaky

Gorila i dva lava iz praškog zoološkog vrta pozitivni su na covid-19, a zoološki je zatvoren jer su u zemlji na snazi mjere zatvaranja.


"Lavovi Jamvan i Suchi te gorila Richard danas su bili pozitivni na covid-19. Simptomi su im blagi, kašlju, a Richard je umoran i izgubio je apetit", napisao je direktor zoološkog Miroslav Bobek na svom Facebook profilu


"Životinje su se vjerojatno zarazile od osoblja, a i ostale će biti testirane", dodao je Bobek. Iz praškog su zoološkog vrta bili u kontaktu s ljudima iz drugih zooloških vrtova koji su zabilježili slučajeve covida-19.


U siječnju je skupina gorila u safari parku u zoološkom vrtu u San Diegu zaražena covidom-19.


Češka se suočila s ponovnim porastom broja slučajeva covida-19, a stopa zaraze po glavi stanovnika među najvišima je na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:33