DIVNE VIJESTI

Ljepotica se vratila kući! Sredozemna medvjedica opet pliva u Jadranskom moru...

Monachus monachus je najrjeđi tuljan na svijetu i najugroženiji morski sisavac Europe
Sredozemna medvjedica
 Emre Tazegul/Afp/Profimedia

U blizini poluotoka Karaburum na obali Albanije ribari su početkom rujna opazili i snimili sredozemnu medvjedicu (Monachus monachus), kako su nam javili naši kolege iz PPNEA-e, objavila je udruga BIOM. Prema izjavama ribara koji su medvjedicu snimili, bilo je više opažanja životinje kroz proteklih godinu dana.

- Nas u Biomu veseli ova informacija o opažanju te nam ulijeva nadu da postoji šansa da i u hrvatskom dijelu Jadrana uskoro bude moguće zabilježiti ovakve prizore. Ovim putem pozivamo sve koji bi vidjeli nešto što bi mogla biti sredozemna medvjedica, da taj prizor snime/fotografiraju, te da dojave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem Crodolphins aplikacije te Protokola za morske životinje MINGOR-a - napisali su.

Sredozemna medvjedica (Monachus monachus) je najrjeđi tuljan na svijetu i najugroženiji morski sisavac Europe. Biom sa svojim partnerima iz Grčke, Albanije i Crne Gore provodi projekt Eastern Adriatic Monk Seal Project čiji je cilj stvaranje preduvjeta za širenje sredozemne medvjedice iz Grčke u Hrvatsku i susjedne zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:37