ŠOKANTNO

Lovac hladnokrvno ubio psića od osam kilograma. Sačma mu je raznijela crijeva...

Policija ga je pronašla i oduzela mu oružje, a čeka se sudski postupak
Ilustracija
 -/Panthermedia/Profimedia

Mjesto Špičkovina, nedjelja, 8.35 ujutro. Umirovljenik, napunio 72. godine, podiže na rame pušku i puca u psa, koji hoda nekih 50 metara udaljen od svog vlasnika.  Otkud muškarcu puška? Lovac je. Zašto je to učinio? Kako piše portal Ni zagorje malo, lovac je smatrao kako mu mali žuti pas tjera srne.

Nesretni mali žuti zvao se Medo, imao je osam kilograma. Šetao ga je njegov Vlasnik Zlatko Fotivec. Bila im je to, kasnije će shvatiti, zadnji put da hodaju zajedno.

– Otkako ga imam, tako smo nas dvojica hodali u šetnje. Trčkarao bi ispred mene, njuškao, pa se vratio do mene. U autu nas je zaobišao lovac. Odvezao se prema brdu, Medo i ja smo nastavili dalje. Lovac je stao, vidio sam ga da vadi pušku s kojom je stajao pored auta. Ja sam s Medom normalno išao prema njemu. On je pogledao prema nama, otvorio zadnja vrata, ubacio pušku i krenuo prema prednjim vratima. Mislio sam da odlazi. Medo i ja samo se okrenuli i vraćamo se prema doma. Ja sam bio okrenut leđima, pesek je bio na nekih 20-ak metara od mene, trčkarao je za mnom. Odjednom sam čuo ‘bum’… – priča nam šokirani vlasnik psa, koji u prvi mah uopće nije shvatio što se dogodilo. Tek kad je vidio da njegov ljubimac leži u krvi, povezao je pucanj i metu. 

Potom je, kaže vlasnik, lovac došao do Mede i počeo ga vući po zemlji. Vrišteći ga je Zlatko pitao što radi, a ovaj mu je rekao da će ga zakopati. No, pustio ga je, sjeo u auto i mirno se odvezao.

– Zvao sam veterinara, odvezao Medu koji je još uvijek disao, a onda sam zvao policiju. Na sreću, zapamtio sam registraciju automobila. Ja tog čovjeka ne znam, sad sam ga prvi puta vidio. Da ja nisam bio iza drveta, mogao je i mene ubiti. Još mi je rekao da ga je ubio jer je vidio dva psa kako naganjaju srnjake. Laže! To je laž! Nikakva dva psa nisu bila tamo. Bili smo samo moj Medo i ja – slomljen je Fotivec.

Medu je veterinar pokušao spasiti, ali su ozljede bile preteške. Sačma mu je raznijela crijeva.

Vlasnika puške je policija brzo pronašla. Prijavljen je državnom odvjetništvu u Zlataru zbog usmrćivanja životinje, kao i dovođenja u opasnost života opasnom radnjom. Osim toga, vitalnom umirovljeniku koji voli pucati naokolo oduzeto je oružje. Premda nam praksa govori kako se malokad netko kazni zatvorom zbog usmrćivanja životinje, a među onima koji se kazne nikad nema lovaca, nadamo se da će u ovom slučaju sud lovca osuditi na maksimalnu kaznu zatvora, u trajanju godine dana. Ovo nije slučajan čin, ovo je namjerno i hladnokrvno ubojstvo i za to treba odgovarati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. ožujak 2021 18:41