ODLIČNE VIJESTI

Mačak koji je nakon nekoliko tjedana spašen ispod stijena dobro se oporavlja

Još nekoliko dana i moći će napustiti veterinara, tako da mu se traži privremeni ili stalni dom

Mačak Norman
 

 SOS Šape Rovinj

Mačak Norman, koji je tjednima bio zatočen među stijenama ispod šetnice u Rovinju, dobro se oporavlja. Iz udruge koja o njemu brine jučer su objavili kako mu se temperatura konačno podignula, a skinut je i s infuzije. Puno pije i neprestano je gladan, što je uvijek dobar znak. Uskoro će biti spreman za odlazak od veterinara, no nameće se pitanje što će s njim biti dalje. U marinu, gdje je do sada živio, je najbolje da se ne vraća.

- Sve dok najveća maza na svijetu ne pronađe svoj zauvijek dom, u potrazi smo i za privremenim udomiteljima ili kako ih od milja zovemo - tetama i barbama čuvalicama Nažalost, nismo svi u mogućnosti udomiti macu zauvijek, ali kome ne bi dobro došlo malo ovakvo dobrog društva, pa barem privremeno? - napisali su u objavi i zahvalili se Gradu Rovinju, koji se ponudio jednim dijelom podmiriti troškove liječenja.

Ostalo će volonteri platiti iz svojih džepova, iako je jasno kako je u nadleštvu Grada da zbrinjava i liječi sve napuštene životinje koje se nalaze na njihovom području. Zbog toga bi oni u potpunosti trebali podmiriti račun za Normanovo liječenje, a trebali bi i pomoći u oglašavanju, kako bi mačak pronašao svoj dom. Naime, Zakon o zaštiti životinja nalaže jedinicama lokalne samouprave da osnuju azil kapaciteta najmanje 50 mjesta, a osim toga, nalaže da troškove skrbi, kastracije i veterinarske zaštite financiraju upravo gradske ili općinske vlasti.

image

Mačak Norman

SOS Šape Rovinj

Podsjetimo, Normana su sedam puta pokušavali spašavati vatrogasci, no on se od straha povukao dublje u stijene. Tamo je bio tjednima zarobljen, pa su postavili lovku. No, morali su biti u blizini, jer ako bi je ostavili, a on se ulovi, plima bi ga mogla ubiti. Volonter je zato svakoga dana plivao do stijena, postavljao lovku i čekao da se mačak ulovi. To se, na svu sreću, nakon nekoliko dana i dogodilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:53