LAKO TAKO

Mačak uselio u policijsku postaju: Danas je obožavani kolega, živi najbolji mogući život

Otkako se prije godinu dana pojavio na njihovom stražnjem ulazu postao je prava maskota

Ilustracija

 Paul Davey/alamy/alamy/profimedia

Nema tog mjesta na svijetu koje mačke nisu osvojile. Žive na fakultetima, u knjižnicama, trgovinama, raznim vjerskim objektima... Pa i policijskim postajama. Što se tiče potonjeg, svijet je osvojila priča o mačku imena Donut koji je jednog dana samo došetao u policijsku postaju u gradu Kentwoodu u američkoj saveznoj državi Michigan.

Policajci su napravili ono što i inače ljudi naprave u ovakvoj situaciji - prihvatili su mačkinu odluku. Pustili su je da bude u njihovom prostoru, jer, zaista, ne postoji ništa drugo što bi čovjek mogao učiniti kad mačka nešto naumi. Mačak tako šeće po postaji, a dobro zna i koji kolege uvijek imaju poslastice za njega. Kad ih vidi, nije mu strano ni uvući se u službeni automobil kako bi im bio blizu.

Otkako se prije godinu dana pojavio na njihovom stražnjem ulazu, kojim se inače koriste zaposlenici, postao im je prava maskota. Njegovi kolege ga smatraju neodoljivim, a isto misle i svi oni koji postaju posjećuju. Donut je, ne treba to ni reći, zadovoljan svom pažnjom koju dobiva, a posebno finim zalogajčićima koje svaki dan dobiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 21:36