OZBILJAN RADNIK

Mačak vatrogasac ima svoju uniformu, sudjeluje na dnevnom postrojavanju i bavi se važnim stvarima

Neki njegovi kolege čak vjeruju da vidi budućnost: ako je miran, tog dana neće biti puno posla
 Natal‘ja Gorshkova/Sputnik/Profimedia

Naši vatrogasci na Braču imaju dva psa, a ovi ruski imaju mačka. Ime mu je Semjon i dio je jednog vatrogasnog tima u Tjumenjskoj oblasti. Naravno, ovog dvogodišnjeg mačka ne vode da im pomaže u gašenju ili spašavanju, ali i on ima svoje vrlo ozbiljne dužnosti. S jedne strane, od miševa brani svoju postaju, što uopće nije lagan zadatak. Uz to, pomaže svojim kolegama vatrogascima da se osjećaju bolje. Znamo da je riječ o stresnom poslu, tako da Semjon nema nimalo jednostavan zadatak.

image
Natal‘ja Gorshkova/Sputnik/Profimedia

Ipak, on ga sjajno radi. Svoje kolege nasmije i razonodi. Dopušta im da ga maze, jer je to dobro za smanjenje njihova stresa. Taj posao obavlja, mora mu se priznati, veoma posvećeno. S vremenom je postao maskota svojeg radnog mjesta.

image
Natal‘ja Gorshkova/Sputnik/Profimedia

Ima toga još: kad se ujutro postrojavaju njegove kolege, eto i njega. Ima on svoj kaputić, koji je jednak kao i onaj kojeg imaju ostali vatrogasci. Dobro, ne posve jednak, s obzirom na izvjesne anatomske razlike između njih. Uz sve to, on je postao i njihov maleni prorok. Neki vatrogasci vjeruju da, ako Semjon tog dana odmara, njihov će dan biti miran i neće biti previše posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:19