ODLIČNE VIJESTI

Mačka Anastazija, deložirana s trijema Kneževa Dvora, je dobro: ‘Živa je i zdrava‘

Mnogi smatraju kako maci u njenim godinama više nije mjesto na ulici, gdje joj se svako malo premješta kućica

Mačka Anastazija

 Dubrovačko komunalno redarstvo

Maca Anastazija je živa i zdrava! Objavili su to Prijatelji životinja, kojima su se građani neprestano javljali moleći ih da se uključe u cijelu priču i nešto poduzmu. Zbog nje su komunicirali s Gradom i Dubrovačkim muzejima, kako bi saznali gdje se mačka sada nalazi, jer je nakon deložacije ispred Kneževih dvora, gdje ima kućicu, nestala.

- Službenici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika utvrdili su isti dan da je Anastazija živa i zdrava, te se trenutno nalazi unutar vanjskog dijela Kneževa dvora u Dubrovniku, a poslali su nam i fotografiju kao dokaz. Trenutno pokušavamo saznati tko se brine o njoj i više detalja, ali i zašto spava u ovoj kutiji kad je ispred Dvora imala kućicu sa zaklonom - objavili su iz udruge.

Dobro je to pitanje. Za razliku od kućice u kojoj spava preko zime, kada ispred muzeja nikome ne smeta, sada spava u kartonskoj kutiji. Istina, mačke vole kutije, ali ovo zaista predstavlja tužan prizor.

Iz Prijatelja životinja su dodali kako je Anastazija zaštitni znak Kneževih dvora i omiljena među sugrađanima kojima odluka Muzeja da se, zbog turista koji u narednom razdoblju masovno posjećuju grad, teško pada. Tako je, naime, svake godine: mačka se makne dalje od muzeja u toplim mjesecima, a onda se na jesen opet vrati.

- Jako nas žaloste ovakve nelogične odluke, pogotovo uz brojne pozitivne primjere suživota s uličnim mačkama poput onog svježeg u gradu Rovinju gdje se cijeli grad dignuo na noge i pomogao mačku Normanu. Ističemo i primjer Istanbula, koji kao svjetska mačja prijestolnica privlači turiste. No, cijelo vrijeme prolaze nam iste misli kroz glavu - zar nitko nema topli kutak doma za jednu 18-godišnju staricu? Dijelite njezinu priču i pomognite nam naći dom bakici Anastaziji - zamolili su svoje pratitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:53