GORI JOJ POD ŠAPAMA

Mačka iz Koranske ulice super se oporavlja, ali do četvrtka mora izaći iz ambulante: ‘Trebamo smještaj...‘

Premda se dvoje ljudi javilo da bi je mogli primiti kod sebe, od toga nije bilo ništa

Mačka onog dana kad je pronađena

 Privatni album

Kad smo prošlog tjedna objavili priču o mački koju je jedan čovjek spasio iz zagrebačke Koranske ulice, nadali smo se najboljem. Premda je mački dijagnosticirana leukemija, a uz to je bila u lošem stanju, veterinar nije imao puno toga dobroga za reći. Na svu sreću, mačka, za koju se procjenjuje da je dvije godine stara, odlično je reagirala na lijekove koje je dobila. Za nju nam se javilo dvoje čitatelja da bi je udomili i činilo se da će priča dobiti sretan kraj.

No, stvari su se zakomplicirale. Veterinar je muškarcu koji je mačku spasio u utorak rekao kako ona može biti kod njega u stacionaru do četvrtka, jer mu taj prostor nakon tog dana treba za operacije, pa s njom mora negdje drugo. Potencijalni udomitelji su se prestali javljati. Ona doslovno nema gdje, a na ulicu se u takvom stanju ne može vratiti.

- Ona je sad sjajno, dobro je reagirala i puno je bolje. Mačke s leukemijom mogu živjeti godinama, jedino što ne smiju živjeti s drugima. Da, postoji cjepivo koje štiti druge mace, ali mi je rečeno da ono ne štiti 100 posto. Ne smijem je vratiti tamo gdje sam je našao, jer će zaraziti druge mace, a evo, u četvrtak moram po nju i ne znam što ću. Mogu samo sjediti u autu s transporterom i gledati je, jadnu i nesretnu - kaže nam čovjek koji ju je spasio.

Udomiti je ne može jer ima mačku. Tako je i svima koje je nazvao otkako je ovu macu pronašao. Ona ne traži puno - dom u kojem je jedina mačka ili društvo druge mačke koja ima dijagnozu kao i ona. Njena bolest nije opasna za ljude, pse, druge životinje. Ni za koga osim mačke.

- Ima divan karakter. Javile su mi se žene koje su je hranile, nisam to ni znao, i koje su rekla da je prekrasna. Zabrinule su se kad je jedan dan nisu vidjele, ali onda su pročitale priču o tome gdje je sad. Nijedna je ne može udomiti, jer imaju doma svoje ljubimce, ali su je hranile i bila im je jako draga, jer je umiljata, pametna... - kaže nam njen spasitelj.

Vremena je malo, ali mi i dalje ne gubimo nadu. Želimo maci pronaći dom u kojem će biti sretna i pažena. Ako joj ga vi možete priuštiti, javite nam se na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 09:33