NEMA STRAHA

Mačka se popela na krov brzog vlaka i nije se htjela maknuti. Kompanija nije imala izbora...

Nedavno smo imali mačku u nuklearki, bila je tu i ona koja se neustrašivo vozila na letjelici. Što se događa s tim životinjama?
Ilustracija
 Christian Colista/Panthermedia/Profimedia

Sjećamo se mačke koja se neustrašivo vozila na jednoj laganoj letjelici, kao i one koja je nedavno isključila jednu nuklearku... Ta vrsta životinja očito je u svojem neustrašivom korištenju ljudskih izuma otišla korak naprijed. Ovoga puta, mjesto radnje je Velika Britanija. Mačka se ukrcala na vlak iz Londona za Manchester i nije se dala iskrcati. Dobro, nije ušla u kupe. Popela se na vlak i sumnjamo da je znala da metalno čudovište ulovi brzinu od 125 kilometara na sat. No, tko zna, možda bi joj to bilo samo poticaj.

Kako god, putnici su mačku na krovu primijetili pola sata prije nego je vlak kretao, pa su obavijestili vozača i osoblje, piše Guardian. Oni su pokušali mačku otjerati, pa spustiti, ali nije išlo. Unatoč svim tim ljudima uz vlak, mačka nije ni brkom mrdnula. Nije bilo izbora nego da vlak ostane na tračnicama, a drugi je poslan da tog dana prometuje do Manchestera.

Dva i pol sata osoblje je pokušavalo mačku otjerati s mjesta koje je zauzela - bila je prilično blizu žicama pod naponom od 25 tisuća volti. Na kraju su joj podigli košaru, u koju je skočila i vrlo smireno otišla. Nikome nije jasno kako se uopće popela na vlak niti zašto je to napravila.

- Često imamo posla s pticama na stanici, no ovo mi je prvi put u karijeri da vlak kasni zbog mačke. Hvala bogu da znatiželja nije ubila mačku, kako se kaže, ali sam siguran da je na našem vlaku potrošila jedan od svojih devet života - izjavio je Joe Hendry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:15