LJUDI VELIKOG SRCA

Mačka zapela na stablu pa se omacila, u pomoć uskočili vatrogasci: ‘Mačići su padali, lovili smo jednog po jednog‘

Svi njeni maleni su preživjeli i zajedno smo ih odnijeli na sigurno mjesto, poručili su iz Mostara
 PVJ Mostar - Vatrogasci

Vatrogasci diljem svijeta poznati su po tome da neće odbiti pomoć bilo kojem stvorenju u nevolji. Jednako će se potruditi kada gase požar, izvlače psa iz bunara ili spuštaju mačku iz krošnje visokog stabla. Jednostavno, tu su za sve one koji su u nevolji.

Dokazali su to još jednom vatrogasci iz susjedne Bosne i Hercegovine, točnije, iz Mostara. Oni su, naime, pomogli jednoj mački, ali nije to bila relativno česta situacija kada se mačka popne i ne može sići.

Naime, psi su mačku koja je upravo trebala na svijet donijeti male potjerali na stablo bora. Nesretnica je stala na jako tanku granu, a onda su mačići počeli dolaziti na svijet. S obzirom na visinu na kojoj se nalazila, mačići bi pali na tlo i odmah nastradali. Na svu sreću, sve se to dogodilo tik ispred prostorija u kojima su bili vatrogasci, koji su izašli da vide zašto mačka tako jako mijauče. Znali su da nešto ne valja.

- Brzinom “svjetlosti” uzimamo prekrivač i hvatamo mačiće u njega, jer su počeli padati. Nakon što je maca na svijet donijela baš sve malene, izvukli smo ljestve i spustili je sa stabla. Svi njeni maleni su preživjeli i zajedno smo ih odnijeli na sigurno mjesto - objavili su na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 20:41