NEMA GLADI

Mačke promatraju dvojac kako im jede obrok: ‘Mljackaju kao mali prasci dok jedu‘

Očigledno su čupavice sklopile nekakav pakt s malim stvorenjima, jer ih ne diraju
 Mandičina udruga

Poznato je kako ježevi vole mačju hranu, pa mnogi koji ovim čupavcima ostavljaju nešto za prigristi vani često vide kako se time, u toplije doba godine, časte ježevi. S obzirom na to da su mnogima izrazito simpatični, ljudi ih puste da se pogoste - sasvim je svejedno koja su gladna usta ispraznila zdjelicu - bitno je da je želudac pun.

Ne čudi stoga da su volonterke osječke Mandičine udruge snimile dva bodljikavca kako se goste onime što su ostavile drugim životinjama. Dok te, zapravo, mirno promatraju što ovaj dvojac radi.

U obranu igličavih možemo reći da je zima bila duga, dobro su se naspavali, potrošili su sve zalihe i stvarno pod hitno moraju nešto pojesti.

- Osim maca na hranilištu, na večeru dolaze i jeżevi, nepozvani gosti. I uopće me se ne boje. Mljackaju kao mali prasci dok jedu - objavili su iz udruge uz fotografiju koja to dokazuje.

Očigledno su mačke sklopile nekakav pakt s malim stvorenjima, jer ih ne diraju dok ovi jedu. Ili je, tko zna, pakt zapravo imao nekakve veze s nekoliko igala zabodenih u njušku.

image
Mandičina udruga
image
Mandičina udruga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:47