FOTO

Maja je kraljica Peristila: Svaki dan dolazi svom Viktoru na obrok i maženje

Toliko je toga što mora napraviti u danu, ali svejedno uvijek nađe vremena za svoj omiljeni kafić
 Duje Klaric/Cropix

Pisali smo o mačkama koje žive na svim zamislivim mjestima u našoj zemlji - od gradske uprave, preko kafića, knjižnice, muzeja... Čini se kako mačkama ništa nije nemoguće, pa kad negdje odluče živjeti, nije da ih mi u tome možemo zaustaviti. Na kraju krajeva, a zašto i bismo? Kažu da mačke biraju ljude, dakle, čovjek se treba osjetiti polaskanim i pobrinuti se za čupavicu koja je odlučila biti uz njega.

Zato nas i ne čudi da jedna mačka, koja je dobila ime Maja, živi na Peristilu. To samo po sebi ne bi bilo čudno da se Maja nije izborila da je konobar Viktor svakog dana hrani. Kad kažemo ‘izborila‘ ne mislimo pritom da je uložila neki aktivan trud: jednostavno se pojavila, pogledala čovjeka u oči, a on se pokorio.

Svakog dana dolazi ona na Peristil, u otvoreni dio tamošnjeg kafića. Uvijek, bilo ljeto ili zima, dobije konzervu hrane i maženje. Nakon što se dosita najede i nauživa češkanja, Maja odzuji po nekom svom poslu. Toliko je toga što mora napraviti u danu, ali svejedno uvijek nađe vremena za svoj omiljeni kafić.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:03