SPASITELJ U ČUDU

Maleni jež bespomoćno je ležao na leđima, prekriven blatom. Nije se mogao pomaknuti...

Čovjek ne samo da ga je okrenuo, nego ga je odlučio i očistiti
 Flpa/Alamy/Alamy/Profimedia

Reklo bi se da je jež jedna od onih životinja koja se nikada ne može naći u nevolji. Uvijek je na sve spreman - kad je u problemima, sklupča se u lopticu. Kreće se samo zemljom, pa nema baš neke šanse da zapne za kakvu granu, može se obraniti, nije mu teško doći do hrane. On je zapravo jedna od životinja koje su spremne na gotovo sve.
No, čini se kako se čak i ovi simpatični bodljikavci mogu naći u problemima. Jedan je muškarac u pokrajini Kasim u Saudijskoj Arabiji slučajno naišao na neobičan prizor: vidio je da je pokraj jedne lokve nešto prekriveno blatom. U prvi mah uopće nije bio siguran o kojoj se životinji radi, sve dok nije prišao posve blizu.

Nesretno stvorenje bilo je okrenuto na leđa i nije se više ni micalo. Maleni je, iscrpljen od silnih pokušaja da se okrene, odustao od života. Čovjek je, videći da je još živ, pomogao: okrenuo ga je na trbuh. Potom ga je posve očistio od skorenog blata koje mu je stvorilo probleme u kretanju i koje je sigurno bilo jedan od krivaca što nije mogao sam stati na noge.

Riješen tereta, maleni je bodljikavac sretno otišao svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:29