VODIČ

Malo Istra, malo Dalmacija: Ovo je top pet najboljih plaža za pse u našoj zemlji!

Neke imaju tuševe, svlačionice, kantice za smeće, pa čak i šatore radi zaštite od paklenih vrućina

Ilustracija

 Jean-pierre Chretien/Panthermedia/Profimedia/Jean-pierre Chretien/Panthermedia/Profimedia

Regija s najviše psećih plaža u našoj zemlji je Kvarner, koji je postao top dog-friendly odredište u Hrvatskoj! Samo na otoku Lošinju se nalazi osam plaža što ga čini nacionalnim rekorderom i rajom za četveronožne čovjekove "najbolje prijatelje". Na Krku i Cresu su tri plaže, u Opatiji dvije,kao i u Crikvenici. Sada ćemo izdvojiti nekoliko najboljih plaža kako bi vam olakšali posao jer je riječ o lokacijama koje imaju sad dostupan sadržaj stoga su idealni za uživanje u svim ljetnim radostima, piše Adriatic.

Plaža Podvorska Crikvenica

Najpoznatija i najopremljenija plaža za pse kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu je plaža Podvorska u Crikvenici, pravi raj za kućne ljubimce i njihove vlasnike. Ova je plaža čak i proglašena najsređenijom plažom za pse u čitavom svijetu od New York Post-a, ali i drugih renomiranih svjetskih i europskih časopisa!

Jednom kad dođete, postane i jasno zašto je to tako. Osim što je plaža opremljena sa svim osnovnim sadržajem poput tuševa, kantica za smeće, prirodnog hlada, parkinga u blizini te mjesta za odložiti ručnik, na Podvorskoj postoji i prvi all-inclusive restoran za pse. Da, dobro ste čuli: neka vaš najbolji prijatelj poput vas uživa u pivu, čipsu ili keksima te se u potpunosti relaksira u novom okruženju. Možda i upozna neke nove prijatelje čime će zaokružiti idealan odmor! Osim u Crikvenici, isti je objekt otvoren i u gradu Rabu na istoimenom otoku!

Plaža Duilovo i Kašjuni - Split

Drugi najveći grad u Hrvatskoj te jedna od top turističkih destinacija, grad Split, posljednjih se godina u potpunosti prilagodio novim trendovima te je tako otvorio niz posebnih plaža za pse koji se mogu pronaći u svim dijelovima grada uz more. Tako na se na Marjanu vaš čupavi ljubimac može okupati u predivnom moru te bilo kojoj od neoznačenih plaža, dok se poseban ograđeni dio nalazi na plaži Kašjuni na zapadnom dijelu Marjana.

Adekvatno sređena i opremljena plaža je plaža Duilovo na Pazdigradu na Žnjanu. Riječ je o novoj, moderno opremljenoj plaži na istočnoj obali sa svim potrebnim sadržajima. Od tuševa, svlačionica, kantica za smeće, pa čak i šatora radi zaštite od paklenih vrućina čini ovu plažu apsolutno nezaobilaznom stanicom u posjeti "dragulju Jadrana". Nažalost, još nema restorana ili barova stoga ponesite hranu i piće sa sobom za svaki slučaj.

Plaža Punta Šilo i Vela plaža u Baškoj – otok Krk

Najveći i najnapučeniji otok na Jadranu, otok Krk, se uistinu može podičiti s brojem plaža za pse te je uz Lošinj, ali i ostatak sjevernog Jadrana, prava dog-friendly destinacija. Na njoj se nalazi čak 6 plaža među kojima su Readgara, Vela plaža u Baškoj, Kljak u Njivicama, Mala Javna, Punta Šilo i uvala Soline koje su većinom lako dostupne, imaju hlada te su šljunčane s plitkim morem.

Plaža Punta Šilo nalazi se u priobalnom mjestu Šilo nedaleko od ronilačkog centra Neptun. Riječ je o šljunčanoj, lako dostupnoj plaži te izrazito pet-friendly domaćinima i lokalcima. Osim toga, ima i uređen parking stoga bezbrižno do nje možete doći automobilom.

Vela plaža u Baškoj jedna je od najljepših i najpoznatijih naših plaža. Ova plaža zbog svoje čistoće mora i okoliša ima ponosnu oznaku Plave zastavice te je zbog opremljenosti, mirnog i plitkog mora jedna od najboljih plaža za obiteljski odmor. Na 1800 metara duljine za vrijeme sezone stane i do nekoliko tisuća kupača, a s posebno ograđenim prostorom i vaš će ljubimac moći uživati u svim blagodatima predivne plaže i mora.

Pseće plaže u Zadru

U Dalmaciji se broj plaža za pse povećava svakog ljeta, kao i socijalna osviještenost te briga o njima stoga nećete imati nikakvog problema ako i završite na nekoj od javnih plaža sa psom. Jedna od destinacija koja je stavila Sjevernu Dalmaciju na dog-friendly kartu je Zadar s nizom vrhunskih i opremljenih plaža poput onih u Privlaci i Zatonu malom.

U Zatonu Malom na 20-minuta od Zadra smjestio se jedan od najsređenijih kompleksa – plaža u turističkom resortuZaton Holiday koja uistinu podiže kvalitetu ponude na višu razinu. U sklopu kompleksa nalazi se i posebna plaža za pse s apsolutno svim dostupnim sadržajima i bogatom ponudom. Na njoj ćete pronaći sve što vam je potrebno, pa ćete i sami moći bezbrižno uživati u kupanju, sunčanju i ekstremnoj ljepoti Zadarske rivijere!

U drugoj popularnoj turističkoj destinaciji, Privlaci, također postoji posebna plaža za pse sa svim dostupnim sadržajem u poznatom turističkom mjestu Sjeverne Dalmacije.

Osim spomenutih plaža, u Zadru se još možete okupati na Foši ili posjetiti susjedni grad Šibenik koji obiluje s poviješću te uživati u plaži pored stare škole na sjajnoj lokaciji i šljunčanoj plaži!

Premantura i Portić – Istra

Kao destinacija sa stoljetnom tradicijom turizma koja neprestano stvara nove trendove i prava je turistička lokacija prilagođena svakom tipu gostiju, Istra je naravno prilagođena i ljubiteljima životinja s velikim brojem plaža za pse na savršenim mjestima i odličnim lokacijama. Medulin, Pula, Poreč, Rovinj, Umag, Vrsar i Labin samo su neki od gradova gdje se doslovno bilo gdje možete okupati sa psom.

Jedna od najljepših plaža koju preporučujemo posjetiti je Premantura na samom jugu najvećeg hrvatskog poluotoka. Smještena je unutar zaštićenog područja rta Kamenjak te ima poseban ulaz za vas i vašeg ljubimca. Ovdje ćete moći uživati u predivnom pogledu na pučinu, ekstremnu ljepotu uz mirise mediteranske šume borova te bogatom ugostiteljskom ponudom za vas i četveronožnog čupavca.

Još jedna od odličnih i sređenih plaža je Portić u mjestu Peroj. Riječ je o čistoj i prekrasnoj plaži opremljenoj s tuševima koji mogu poslužiti i za piće, suncobranima i ograđenim prostorima za skrivanje od hlada i paklenih vrućina. Od plaže ugodnom 2,5 kilometara dugom šetnjom možete doći do Fažane koja svako ljeto nudi niz raznovrsnih sadržaja, svakodnevnih aktivnosti i bogate ponude. Osim spomenutihdog friendly destinacija je prekrasan grad Rovinj s nekoliko plaža posebno dizajniranih za sve kućne ljubimce za potpuno bezbrižan odmor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:38