KAKVA PROMJENA

Medvjedica Eta konačno uživa u svojoj nastambi: Ima sve što može poželjeti!

Većinu svojeg života je, nažalost, provela na mjestu koje nije bilo prilagođeno njenim potrebama

Medvjedica Eta

 ZOO Zagreb

Malotko je posjetio zagrebački ZOO vrt, a da nije upamtio medvjedicu Etu. Nesretnica je živjela u nastambi koja zaista nije bila dovoljno dobra za nju. Za početak bila joj je premalena, a uz to je u njoj bio samo beton i voda. Eta nimalo nije bila zadovoljna i to se na njoj vidjelo.

Na svu sreću, stvari su se promijenile. U zadnjem uređenju vrta, koje je završeno nedavno, uređen joj je novi prostor. Ima i vode, i zelenila, i drveća, i kamenja... Baš svega! Eta izgleda daleko zadovoljnije nego prije. S obzirom na svoju dob, a napunila je 34, jasno je kako najviše vremena provodi odmarajući se.

Osim spavanja, vrlo je pasionirana što se tiče hrane. Obožava sočne cikle i kruške, no njezino gurmansko nepce uvijek je otvoreno i za nove okuse. S užitkom istražuje svako voće i povrće koje joj se posluži.

- Iako je prava moćna medvjedica, Eta nije razmetljiva. Smirena je, no kada nešto želi, jasno nam daje do znanja što je to - kažu za nju iz Zoo vrta, čiji timaritelji imaju samo riječi hvale za životinju.

Eta je u Zoološki vrt stigla kao mladunče jer joj je majka poginula u naletu vlaka. Nije kupljena, nego je dovedena na oporavak. Budući da se navikla na blizinu ljudi, nije mogla biti vraćena u prirodu. Čest je to slučaj s medvjedima, koji u našoj zemlji uglavnom završavaju u utočištu za medvjede u Kuterevo, gdje u velikim nastambama žive do kraja života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:25