DIVLJAČ

Ministarstvo raspisalo natječaj za sufinanciranje električnih i žičanih ograda

Otvoren je od 20. prosinca do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. listopada iduće godine
 Ivana Nobilo/Cropix

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je u srijedu natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih i žičanih ograda - za sprječavanje štete od divljači u 2022. i 2023., ukupne vrijednosti četiri milijuna kuna, uz mogućnost povećanja iznosa.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50 tisuća kuna, a novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža/pletiva), navode iz Ministarstva.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici i fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.

Prijavitelj poljoprivrednik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a prijavitelj lovoovlaštenik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Zaštitna sredstva moraju biti postavljena i služiti svrsi za koju su namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.

Natječaj je otvoren od 20. prosinca 2022. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. listopada 2023, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. prosinac 2022 22:03