ČUDO

Mislili su da Matilda umire, a ona je u 13. godini na svijet donijela malenu Molly

Matilda je spašena od grozne sudbine i na njoj se nije vidjelo da će uskoro na svijet donijeti janje
 Utočište Blue Cross

Kad je nedavno utočište Blue Cross iz Zagrebačke županije primilo tri ovce, najviše ih je zabrinulo stanje jedne od njih. Matilda je bila najgore od novopridošlica - ipak ima 13 godina, što su gotovo pozne godine, tako da je način života na njoj ostavio najteže posljedice. Sve tri ovce bile su pothranjene, no ona je bila jako, jako loše. Uselili su je u kuću, stalno nutkali hranom, čistili proljev, sanirali oteklinu vilice... U jednom su se trenutku čak i djevojke koje utočište vode oprostile od nje, jer se činilo da nema spasa.

image
Utočište Blue Cross

No, onda se trgnula. Počela je jesti i dogurala je do 34 kilograma. To je za nju bilo veliko postignuće, s obzirom na to da je bila doslovno kost i koža kad je stigla. Navikla se na život u kući, krađu salate iz tanjura svoje skrbnice i svi su bili sigurni da će u roku od nekoliko mjeseci biti zdrava i bucmasta.

Onda se u srijedu navečer situacija naglo pogoršala. Matilda je postala nemirna: legne, pa se digne, pa glava gore, pa glava dolje... Djevojke koje je paze proplakale su misleći da je to to, da je došlo vrijeme da se oproste. Primijetivši da izgleda kao u grču, u očaju su joj podigle rep da vide ima li nekih problema s crijevima i imale su što vidjeti: njihova se starčića počela porađati. Unatoč svim antibioticima koje je dobila, unatoč gladi koju je prošla kod starog vlasnika, na svijet je donijela zdravu bebicu, koju su nazvali Molly.

image
Malena Molly
Utočište Blue Cross

Matilda je, kažu, divna prema malenoj, koju pazi i čisti. Dobro se oporavlja i nema nikakvih problema. Ovo pravo malo čudo, posve neočekivano, usrećilo je brojne ljubitelje životinja diljem zemlje. Godina je, kažu, dobro počela: prvo je Šarava s Farmice na svijet donijela Bornu, a sada i Matilda Molly. U ovom je slučaju sreća vlasnica utočišta još veća, zato što se ovčici nitko nije nadao - njena majka nije izgledala kao noseća. Nitko nije ni mogao zamisliti da u svom trbuhu nosi novi život.

Malenoj se može doći u posjetu, a sigurno je da vlasnice utočišta neće odbiti i neki poklon za malenu. Bilo da je riječ o sijenu ili nečem sličnom, sve će im dobro doći. Prije dolaska potrebno je javiti se njima iz utočišta da dolazite, kako bi bili spremni da dolazite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:34