NIJE ON KRIV

Mladi golub se zapetljao u komad špage i visio sa stabla... Na svu sreću, netko ga je vidio

Razni konopci i konopčići životinjama u prirodi znaju stvoriti velike probleme
 Azil Dumovec

Jedan mladi golub grivnjaš nije imao baš nikakvu namjeru završiti u našoj rubrici kad je u ponedjeljak popodne slobodno lepršao gradom, no to mu se ipak dogodilo. U njegovu obranu moramo reći da nije on kriv: krivi smo mi ljudi. Zašto bi jedan golub razumio što je špaga, kako se u nju upetljava i zašto je ona potencijalno opasna za njega? Nema baš nikakvog razloga za to.

No, baš zbog te špage mi pišemo o njemu. U nju se zapleo toliko da je visio s jednog stabla u zagrebačkom naselju Prečko. Nesretnik bi tako i skončao da ga ljudi nisu primijetili, pa su pozvali pomoć. Nisu mogli sami doći do njega, a bilo je jasno da se nesretnik nikako ne može izvući.

- Zahvaljujući zagrebačkim vatrogascima sada je na sigurnom. Skinuli su ga sa stabla i oslobodili nezgodnog konopca. Hvala im na pomoći! Mi ćemo lijepog poletarca odvesti na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Trebamo imati na umu da razni konopci i konopčići životinjama u prirodi znaju stvoriti velike probleme - objavili su iz gradskog skloništa Dumovec, čiji su hvatači spasili mladog goluba.

image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
image
Azil Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:57