PODIJELJENA MIŠLJENJA

Mnogi se pitaju što točno radi ovaj rak: Brani svojeg prijatelja ili pak - obrok?

O čemu god da se radi, malac je strastven i svaka mu čast na junaštvu

Ilustracija

 Profimedia/Profimedia

- Pogledajte kako maleni rak brani svojeg prijatelja - stoji uz opis snimke na kojoj vidimo kako čovjek pokušava dotaknuti malenog raka i pijesku. Čim se ruka približi malom stvorenju, drugi rak dolazi i pokušava otjerati čovjeka. Nekima je to presladak dokaz kako maleni rak, unatoč činjenici da je dugo stvorenje mnogo veće, hrabro riskira i brani svojeg neprijatelja. Oni u tome vide dokaz kako srčanost nema veze s veličinom, nego isključivo s tim koliko nam je do nekoga stalo.

No, neki drugi tvrde kako se uopće ne radi o znaku naklonosti, nego je riječ o tome da je drugi rak već mrtav i ovome koji ga brani je buduća hrana. Znači da on ne brani prijatelja, nego obrok. To je možda objašnjenje za cinike, no sudeći po komentarima, većina je ljudi ipak željela vjerovati kako se radi o nevjerojatnoj gesti junaštva, a ne o brizi za hranu.

Premda, i ako je briga za hranu, opet je hrabrost. Mnogi među nama strastveno vole hranu i branili bi je junački, baš kao i ovaj maleni rak. Tako da, što god da brani, riječ je o nečemu do čega mu je stalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:22