PRIJATELJI ŽIVOTINJA

"Molimo vas, sačuvajte hranu koja nije sigurna za ljude i poklonite je gladnim životinjama"

Njihova molba Crvenom križu za sada nije polučila nikakav rezultat
 Ilustracija, Vlado Kos/Cropix

Prijatelji životinja, potaknuti natpisima o hrani u potresom pogođenim područjima, koja se zbog istekla roka ili nepostojanja deklaracije mora bacati, poslali su mail Crvenom križu. Razumljivo je, kažu, da se takva hrana ne može dijeliti ljudima, ali su predložili kako da se ona ipak iskoristi

- No molimo vas da se sva hrana koja se ne može dati ljudima ne baci, već da se sačuva za skloništa za životinje kojima takvi proizvodi mogu puno značiti za prehranu napuštenih pasa i mačaka. Možemo Vam dostaviti popis skloništa, odnosno uputiti vas prema onima kojima je to potrebno ako takve hrane ostane. Također, obavještavamo vas da smo pokrenuli stranicu www.prijatelji-zivotinja.hr/potres na koju stavljamo sve koji nude pomoć za životinje i ljude, oni kojima je pomoć potrebna, kao i važne napomene i obavijesti. Ako imate saznanja za potrebnom pomoći životinjama, slobodno nam javite kako bismo i to objavili - napisali su im Prijatelji životinja.

U odgovoru kojeg su dobili od Crvenog križa nisu saznali jesu li hranu koja se morala baciti ipak iskoristili tako da su je dali gladnim životinjama. Takvo što se u odgovoru ne spominje.

- Koristimo ovu priliku i da još jednom naglasimo kako se svi suočavamo s iznimno teškom situacijom koju ćemo prebroditi samo ako zajedničkim snagama učinimo sve što je moguće za dobrobit svih kojima je pomoć potrebna. Također vas ovim putem obavještavamo da smo do sada podijelili velik broj paketa hrane za životinje - ističu iz Crvenog križa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:28